Başkan Ekici, Nevşehir’in sadece bir mekan olmanın çok ötesinde olan, tılsımıyla herkesi etkileyen, ruhsal dokusuyla ortaya bir karakter koyan, nev-i şahsına münhasır bir şehir olduğunu söyledi.

Nevşehir’in pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını adeta medeniyetler beşiği olduğunu belirten Ekici, “Eşsiz coğrafyası, kültürel ve tarihi dokusuyla da zaman içinde Türkiye’nin turizm denilince akla ilk gelen şehirlerinden biri haline gelmiştir. Son yıllarda ise turizmin yanında kültürel ve sportif faaliyetlerle de adından söz ettiren bir Nevşehir var. Ama henüz olmamız gereken yerde değiliz. Nevşehir’imizin il oluşunun 70. yıl dönümü vesilesiyle öncelikle Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’yı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Aynı zamanda bu şehre hizmet etmiş, etmekte olan herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

TAKEP projesi ile 81 ton nohut tohumu dağıtıldı TAKEP projesi ile 81 ton nohut tohumu dağıtıldı

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTININ 50.YILI

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı dolayısıyla da mesaj yayınlayan Ekici şu ifadelere yer verdi, “Kıbrıs Türklüğüne uygulanan sistematik imha politikalarına dur demek için kahramanca çarpışan ve Kıbrıs'ın istiklalini sağlayan şehit ve gazilerimizi harekatın 50. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

Muhabir: MEHMET GÜNAY