Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ''Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'' ölçme ve değerlendirme uygulamaları semineri, Milli Eğitim Müdürü Yazıcı’nın açılış konuşmasıyla başladı.

Nevşehir’de gök gürültülü sağanak uyarısı Nevşehir’de gök gürültülü sağanak uyarısı

Seminerde “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında ülke ve il genelinde yapılacak ortak sınavlarda uygulama birlikteliğinin sağlanması ve etkin sonuçlar elde edilmesi açısından yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Model ile birlikte ölçme ve değerlendirme uygulamalarının artık süreç odaklı ve geliştirici bir yaklaşımla yürütüleceği belirtilerek katılımcılara yeni ölçme-değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

 Ayrıca seminerde, sınıf içi ölçme kapsamında gerçekleştirilecek yazılı sınavları öğrenme çıktıları esas alınarak, bilgi ve beceri bütünlüğünü ölçecek şekilde eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından hazırlanıp uygulanmasının önemine değinildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılacak sınıf içi ölçme-değerlendirme faaliyetlerinin, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerinin ölçülmesinin yanı sıra öğrenme eksiklikleri ve eğilimlerine ilişkin veri oluşturacak şekilde planlanması gerektiği ayrıca vurgulandı.

Ölçme ve değerlendirme faaliyetleri, beceri odaklı, öğretim sürecini en üst düzeyde destekleyen ve geri bildirim sağlayan geliştirici bir yapıda olacak şekilde yürütülmesi gerektiği konusunda gerekli açıklamalar yapıldı.

Yazıcı, Nevşehir eğitim camiası olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanması sürecinde de üst düzeyde gayret edeceklerini belirterek toplantıya katılan yöneticilere emek ve gayretleri için teşekkür etti. 

Kaynak: BÜLTEN