Vali İnci Sezer Becel başkanlığında yapılan toplantıya, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, bölge müdürleri, kurum amirleri ve ilgililer katıldı.

PROJE TUTARI 1 MİLYAR 580 MİLYON TL”

Toplantıda konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdür Yardımcısı Serkan Kaman, tarım sektöründe 20, hizmet sektöründe ise 3 olmak üzere toplam 23 adet projenin olduğunu söyledi.

Proje tutarının 1 milyar 580 milyon TL olduğunu söyleyen Kaman, “Geçen yıl 10 milyon TL'sini harcamış bulunmaktayız. Sene başı ödeneğimiz 102 milyon. Bunun 52 milyona tamamlayıp yüzde 52 parasal gerçekleşme sağladık. İşlerimizin genelinde yüzde 16 seviyesindeyiz fiziki olarak. 1 adet işimizi bitirmiş bulunmaktayız, 8 adet işimiz devam ediyor, 14 adet işimiz ise proje çalışmaları proje aşamasında.” dedi.

Taşkın koruma inşaatı işlerinin olduğunu da vurgulayan Kaman, “Burada Nevşehir Mazı köyü Harımlı Deresinde ihalesini yaptık. Yer teslim yapıp başladık yüzde 19’dayız. Bilindiği üzere Gülşehir'de Kızılırmak'ta taş temini seddi teşkili biz kendimiz yapıyoruz. Ocaktan taşın temini ve dizilmesi istifli taşlı hâkimiyetinin bir kısmını yaptık bitirdik. Diğer kısmı ile ilgili de deprem bölgesindeki makine parkımızı geri çektiğimiz takdirde oradaki seddi teşkili de yapıp inşallah önemli olan kısım Millet Bahçesi kısmıymış zaten. O kısmı bitirdik. 2,5 kilometre ilki diğeri de 3,5 kilometre olacak.” diye konuştu.

DEVAM EDEN PROJELER

Diğer projeleri de anlatan Kaman, “Acıgöl Karapınar kasabası Kurudere bu işimiz de devam ediyor. Ödeneğimizi temin edip devam edeceğiz. Performansta olan işlerimiz var. Çalış Kasabası Sökkin Deresi, bu performansta olan bir işimiz bu işi tamamlayacağız. Kocaçay Deresi 1‘nci kısım işimiz de performansta, o da bu yıl yüzde 75 seviyesinde tamamlayacağız. Acıgöl Yukarı Mahalle Özderesi Kurudere bu işi bitirdik. Biliyorsunuz Kozaklı ilçemiz güzel bir ilçemiz. Termal turizmin olduğu bir ilçe. Burada da orada yatak düzenlemesi yaptık. Yukarı havza tedbirlerini de alıyoruz, o işimizin ilk kısmını bitirdik. Bağlıca Eşe Dereleri diye geçiyor, bu kısımlarda da devam ediyoruz. Nar Belediyesi, burada kritik olanlar Nar Belediyesi’nde Karaağaç Deresi ve Genç Sarı Yaprak dereleri var. Burada belediyemizle yerelin dinamiklerini de kullanarak istişare halindeyiz. Bize yer teslimi konusunda ya 18 madde uygulaması ya da belki kamulaştırma gerektirebilir. Bu konuda belediyemizle görüşüyoruz. Bunu da başlattık onu tamamlarsak işe başlayacağız. 

Mazı ikmalini zaten o dediğim konudan dolayı bırakmışız. Bayramhacılı’da bir arazi toplulaştırma işimiz var biz de tarımın geleceği olan toplulaştırma da düzgün blok planları önemli bir konu olduğu için 4 bin 200 hektar bir alanda bir toplulaştırma çalışması yapıyoruz. Bu da yüzde 2 seviyesinde mühendislik çalışmaları devam ediyor.” dedi. 

Editör: Ravza Nur Baydemir