Yaşam

Down sendromlu Alperen, altın madalya için yüzecek (video)

Bir yıl önce yüzme sporuna başlayan down sendromlu Nevşehirli Alperen Koyutürk, Antalya'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor

Abone Ol

Nevşehir'de down sendromlu 14 yaşındaki Alperen Koyutürk, bir yıl önce başladığı ve başarılı olduğu yüzme sporunda Türkiye şampiyonu olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencisi Alperen, beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle geçen yıl yüzmeye başladı.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait yüzme havuzunda eğitim almaya başladıktan 5 ay sonra Okul Sporları Özel Sporcular Yıldızlar ve Gençler Kız-Erkek Türkiye Birinciliği yüzme müsabakalarında serbest stil 100 metrede Türkiye ikincisi olan Alperen Koyutürk, bu başarısıyla dikkatleri çekti.

Annesi ile her gün havuza giden Koyutürk, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca (TOSSFED) 11-13 Aralık'ta Antalya'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

TOSSFED İl Temsilcisi Tarkan Güney, sporun özel öğrenciler üzerinde olumlu etkileri olduğunu, Alperen'in kısa sürede başarı elde etmesinin akranlarının da spora ilgilerini artırdığını söyledi.