Tarım danışmanı Yeşil, domuz pıtrağının 15 santimetreden 100 santimetreye kadar boylanabilen bir yabancı ot olduğunu belirtti.

Yeşil bilgilendirmesinde, “gövde çok dallanmış, kısa kaba tüylerle kaplı ya da tüysüzdür. Yapraklar geniş, yumurta şeklinde, yuvarlağımsın, uç köşeli, düzensiz 3-5 parçalı veya dişlidir. Yaprağın her iki yüzü̈ kısa tüylerle kaplıdır. Erkek çiçekler bitkinin uç kısımlarında bulunur ve yuvarlak görünümlüdür. Yaprak koltuklarında bir veya genellikle iki çiçekli dişi çiçek tablası bulunur. Meyveler elips şeklindedir, üst yüzeyleri kahverengi, çengel şeklinde dikenciklerle kaplı ve uç kısımlarında iki tane boynuzumsu çıkıntı vardır. Her bir meyvenin içerisinde 2 adet tohum bulunup, farklı büyüklükte ve dormant haldedirler.

TSE 161 sözleşmeli personel alacak TSE 161 sözleşmeli personel alacak

Üremesi tohumladır. Domuz pıtrağı kısa bir zaman dilimi içerisinde çok fazla sayıda çiçek oluşturabilme ve maksimum vejetatif gelişme yeteneğine sahip bir yabancı ottur. Domuz pıtrağının özellikle çimlenmekte olan tohumları, fideleri ve genç bitkileri hayvanlar tarafından tüketildiğinde zehirlenmelere ve ölümlere neden olabilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: MEHMET GÜNAY