Nevşehir il merkezi başta olmak üzere Nevşehir’in Gülşehir ve Ürgüp ilçeleri ile Aksaray’da çetenin lideri H.K. isimli şahıs ile birlikte çete ile ilişkili olduğu belirlenen 8 kişi eş zamanlı operasyon ile yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, bir kadının H.K. isimli şahıs tarafından evlenme vaadi ile birikimlerinin alınarak dolandırıldığı şeklinde Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne yaptığı şikayet üzerine, Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Nitelikli Dolandırıcılık, Dolandırıcılık, Tehdit ve Hakaret  soruşturması başlatıldı.

Nevşehir’de DEAŞ operasyonunda tutuklanan 5 kişi beraat etti Nevşehir’de DEAŞ operasyonunda tutuklanan 5 kişi beraat etti

H.K. isimli şahsın gerek yurt dışında gerekse yurt içinde yaşayan, arkadaş ortamından veya sosyal paylaşım siteleri üzerinden tanıştığı kadınları, Almanya’da bulunan lüks marka bir araç şirketinde çalıştığını belirtip,  sahte sözleşme ve dekontlar hazırlamak suretiyle uygun fiyatlı lüks marka araç satışı konusunda ikna ettiği, bazı kadınları ise evlenme vaadiyle ikna ederek,  sahip oldukları birikimlerini veya şahıslara kredi çektirmek suretiyle elde ettiği toplamda 440 bin Euro ve 1 milyon TL parayı 3. şahısların banka hesaplarına aktardığı belirlendi.

Nitelikli Dolandırıcılık ve Dolandırıcılık suçu gerçekleştirdiği belirlenen H.K. isimli şahıs ve birlikte hareket ettikleri tespit edilen B.C.E. , M.O.S., Ş.D. , A.D. , F.D., K.D. ,M.A.Ö. ve F.C. isimli şüpheliler, Nevşehir Merkez, Gülşehir, Ürgüp ve Aksaray’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yakalandı.

Nevşehir Asayiş Şube görevlilerince gözaltına alınan şüpheli şahısların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 09.33.46Whatsapp Image 2024 10 17 At 09.33.47Whatsapp Image 2024 10 17 At 09.33.47 (1)Whatsapp Image 2024 10 17 At 09.33.49

Muhabir: AHMET KORKMAZER