Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Japon Kültür Kulübü ve Japonya Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, Japonya Büyükelçiliği Diplomatı Miki Taguchi ve Danışmanı Manami Koyano,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nilay Ağırnaslı, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sema Gökenç Gülez,  Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ümmühan Sâre Uslu, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Taguchi: NEVÜ Türkiye’de Japonca Ders veren 5 Önemli Eğitim Kurumlarından biri

Eğitim Fakültesi’ne 2 Doçent ataması yapıldı Eğitim Fakültesi’ne 2 Doçent ataması yapıldı

Etkinliğin açılışında konuşan Japonya Büyükelçiliği Diplomatı Miki Taguchi, NEVÜ’nün Türkiye’de Japonca ders veren 5 önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu ve bunun Türkiye ve Japonya arasında köprü kurma ile insan kaynağı yetiştirmede çok büyük önem arz ettiğini söyledi.  2024 yılının Türkiye ve Japonya ilişkilerinin 100. yılı ilan edilmesiyle gerek Japonya’da gerekse Türkiye’de ortak kültürel etkinliklerin düzenlendiğini belirten Diplomat Miki Taguchi, NEVÜ tarafından bu kapsamda düzenlenen etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye ve Japonya arasında 100 yıldır devam ilişkilerin önemine değinen Rektör Yardımcısı Mutluhan Akın ise bu ilişkilerin de gün geçtikçe her iki ülke arasında dayanışma ve kültürel ilişkilerle artarak devam ettiğini söyledi. Ülkeler arası diplomatik ilişkilerin güçlenmesinde halklar arası diyaloğun önemli olduğu kadar o ülke kültürlerinin de öğrenilmesinin büyük önem arz ettiğini belirten Akın, bunun için de o ülkelerin dillerini iyi bilmek gerektiğine vurgu yaparak, öğrencilere ana dillerinin yanında birkaç dil öğrenerek kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ