Kapadokya

Dijital Çölde Yaşam Söyleşisine yoğun ilgi

Nevşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yasin Temel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3-11 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında planlanan Dijital Çölde Yaşam konulu söyleşi yaptı.

Abone Ol

Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nde düzenlenen söyleşide Temel, özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte 2010 yılı itibarıyla sosyal medya araçlarının hayatın artık vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirtti.

Bu süreçte bu mekanizmal yapının insanı etten ve kemikten bir robota dönüştürdüğünün altını çizen Temel, özellikle dijital dünyada çocukların yanı sıra birçok toplum kesiminin ciddi anlamda etkileşim içerisine girdiğini söyledi.

Bu süreçte artık toplumda bir zamanlar sokaklarda oynayan çocukların eve çağrılma döneminin kapandığını, odalarında saatlerce tabletleri ile baş başa kalan çocukların artık sokaklara davet edilen bir dönemi yaşandığına dikkati çeken Temel,  özellikle sosyal medya araçlarının zihin ve ruh dünyamızda yaptığı olumsuz etkilere karşı nasıl davranılması gerektiği ile ilgili ipuçlarını söyleşiye katılanlarla paylaştı.

Temel, söyleşi sonrasında ‘Dijital Çölde Yaşam’ isimli kitaplarını imzaladı.