NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlenen konferansa; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Çatak, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kamuran Özdil, NEVÜ Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. Ayşegül Özcan ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Veysel Şirvan Çetin, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

NEVÜ’den akademisyenlere THS eğitimi NEVÜ’den akademisyenlere THS eğitimi

Konferansa konuşmacı olarak katılan Erişim Sağlayıcıları Birliği Eğitim Uzmanı Emine Afra Kılıç ile Sosyolog ve BTK-GİM Eğitim Uzmanı Aydın Çatak dijital bağımlılık ve bilinçli internet kullanımı konularını ele aldı. Dijital güvenlik, sosyal medya kullanımı, dijital bağımlılığın tanımı ve etkileri hakkında önemli bilgiler paylaşan konuşmacılar, dijital güvenlik bölümünde, dijital ayak izleri, mobil uygulama izinleri, sahte linkler ve online alışverişler üzerinde durdu. Sosyal medya kullanımında ise gizlilik ayarları, iki faktörlü kimlik doğrulamanın önemiyle birlikte sosyal medya paylaşımlarının gelecekteki etkileri tartışıldı.

Konuşmacılar ayrıca dijital bağımlılığın tanımı, belirtileri ve etkileri, nörolojik faktörler ve teknolojinin çekici yönlerine değinerek, bağımlılıkla başa çıkma yöntemleri ve sağlıklı internet kullanımına yönelik önerileri katılımcılar ile paylaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ