Kapadokya

Daha temiz bir Kapadokya için çöp topladılar

Ürgüp Müftülüğünün tarafından “Daha temiz bir Kapadokya” sloganıyla geleneksel vadi temizliği (Plogging) etkinliği düzenlendi.

Abone Ol

Ürgüp Devrent Vadisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Müftü Vekili Ahmet Tuncer ve Ürgüp’teki yaz Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

Etkinlikte öğrencilerle beraber olan Tuncer, “Çocuk ve gençlerimize çevre bilinci kazandırmayı amaçlayan bir farkındalık etkinliğinde yine beraberiz. Daha temiz bir Kapadokya için, daha temiz bir dünya için el ele vermek; bu amaç için çevremizi, doğamızı ve dünyamızı korumanın, başta sularımız olmak üzere bizlere bahşedilen sayısız nimetleri israf etmemek için azami gayret göstermenin dini ve insani bir sorumluluk olduğunu unutmayalım. Bu etkinliğin düzenlenmesi sürecinde emek harcayan tüm paydaşlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinliğin sonunda katılımcılara karpuz ve dondurma ikramı yapıldı.

PLOGGİNG NEDİR?

Plogging, çevreye duyarlı kişilerin açık havada koşu ya da yürüyüş yapmaya çıkarken yol üzerinde karşılarına çıkan çöpleri toplamaları ve yürüyüş/koşu sonunda topladıkları malzemeleri çöp ve geri dönüşüm kutularına atmaları esasına dayanıyor.