Müdür Yazıcı, Nevşehir genelinde okul öncesinde 7 bin 680, ilkokulda 18 bin 553, ortaokulda 17 bin 306, ortaöğretim kademesinde 15 bin 830 olmak üzere 59 bin 369 öğrencinin karne alacağını belirtti.

Müdür Yazıcı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Eğitim süreçlerinin başarıyla tamamlanmasında özveriyle gayret eden; 630 yönetici, 5 bin 25 öğretmen ve 779 personel olmak üzere 6 bin 434 eğitim çalışanımıza çocuklarımızın istikballerinin inşası yolunda emeklerini ve sevgilerini esirgemedikleri için teşekkür ederim. Yaz tatili uzun bir eğitim-öğretim sürecinin yorgunluğunu atabileceğimiz bir dinlenme ve toparlanma için fırsat günleridir. Yenilenmek, dinçleşmek ve motive olmak için önemli bir fırsattır. Çocuklarımız ikinci yarıyılın tamamlanmasıyla karnelerini alacak, öne çıkan yönlerini ve eksikliklerini görme fırsatını bulacaklar, çalışmalarını, çalışma alışkanlıklarını, plan ve programlarını yeniden gözden geçireceklerdir. Yaz tatili bu nedenle önemli bir fırsattır. Tatil, boş geçirilen bir zaman dilimi olarak değil; eğlenme ile dinlenmenin de içinde olduğu, planlama ve organize etme konusunda daha çok inisiyatif alabildiğimiz, sene içindeki zorunluluklardan uzaklaşıp daha serbest bir şekilde içini doldurabileceğimiz güzel bir zaman dilimi olarak görülmelidir.”

“KARNEYE GEREKTİĞİNDEN FAZLA ANLAM YÜKLEMEMELİSİNİZ”

Velilere seslenen Yazıcı karnedeki notların çocukların sadece girdikleri sınavlardan aldıkları sonuçların göstergesi olduğunu söyledi.

Yazıcı konuşmasında ,”Çocuğunuzun tümden başarılı ya da başarısız olduğunun/olacağının bir göstergesi değildir. Bu nedenle karneye gerektiğinden fazla anlam yüklememelisiniz. Tatile başlarken öncelikle çocuğumuzla birlikte geçirilen seneyi genel hatlarıyla akademik ve sosyal açıdan değerlendirmemiz gerekir. Bu değerlendirme üzerinden, bir sonraki seneye dair hedeflerin belirlenmesiyle birlikte, tatil döneminde buna nasıl zemin hazırlanabileceği konuşulmalı ve planlanmalıdır. Yani, tatil dönemi için belirlenen hedefe uygun bir planlama ile çok verimli bir tatil geçirme şansı oluşturulmalıdır. Bu sayede; hem çocuğumuza uygulamalı bir örneklik teşkil etme hem de tatilini gerçekten verimli ve anlamlı geçirmesi için rehberlik etme gibi iki güzel sonuç elde edebilirsiniz. Karşılıklı anlaşarak sınırlar, kurallar belirlenmelidir.” ifadelerine yer verdi.

“YAZ TATİLİ DİNLENME İÇİN ÖNEMLİ BİR ZAMAN DİLİMİDİR”

Öğrencilere de seslenen Yazıcı şöyle devam etti, “Yaz tatili dinlenmek, eğlenmek, güzel vakitler geçirmek için önemli fırsatlardır. Yaz tatili uzun soluklu tatil olduğu için bir takım planlamalar yapabilirsiniz. Okul döneminde, okumaya zaman bulamadığınız kitapları edinip okuyabilirsiniz, sinemaya, tiyatroya gidebilirsiniz. Fiziksel aktiviteler yapabileceğiniz fırsatlar varsa onları yapabilirsiniz. Yaz tatili tabi ki dinlenme için önemli bir zaman dilimidir. Fakat yaz tatili demek saatlerce TV izlemek, bilgisayar oyunları oynamak anlamına da gelmemelidir. Tatil boyunca TV ve bilgisayar oyunları için zaman ayrılabilir fakat kesinlikle bunun bir sınırı olmalı ve bu sınırı anne, baba ve çocuklar birlikte planlamalıdır. Ailece gezi planları yapıp ülkemizin farklı köşelerini görebilirsiniz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ