Avanos

Çinli yatırımcılar, Başkan Sarıtaş ile görüştü

Son yıllarda Çin’den Kapadokya bölgesine yoğunlaşan Çin turist hareketliliği, Çinli yatırımcıların yönünü Kapadokya bölgesine çevirdi.

Abone Ol

Çin’in Taiyuan şehrinden Ekolojik Kültür Turizmi Gösteri Bölgesi Parti Çalışma Komitesi Sekreter Yardımcısı Başkanlığında bir heyet, bölgedeki turizm amaçlı yatırımlar için ön görüşmelerde bulunmak üzere Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Sarıtaş, aralarında Ekolojik Kültür Turizm Başkanı Ms. Chen Yirui Taiyuan Xishan, Başkan Yardımcısı Ms. Yang Shiqi Taiyuan Xishan ile aralarında Holding Başkanı ve yatırımcıların da bulunduğu 10 kişilik Çinli heyeti makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çinli yatırımcıların Avanos’ta yapacakları yatırım çalışmalarında katkı sunmaya hazır olduklarını aktaran Sarıtaş, bölgenin zengin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için yatırımcılar açısından oldukça avantajlı bir konumda olduğunu dile getirerek, Türkiye’nin ve Kapadokya bölgesinin en önemli el sanatları merkezi konumundaki Avanos’a Çinlilerin yatırımlarından mutlu olacaklarını aktardı.

Başkan Sarıtaş, misafirlerine baklava ve Türk kahvesi ikram edip hediye takdim etti.