Nevşehir Haberleri

Cappadocia Turk Riders bu yıl da özel çocuklarla buluştu

Cappadocia Turk Riders Motosiklet Kulübü, 10-16 Mayıs Dünya Nevşehir ’nda tüm engellerin kaldırılarak toplumsal farkındalığı artırma çalışmaları kapsamında Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret etti.

Abone Ol

Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler'de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri "Dünya Engelliler Haftası" olarak anılıyor.

Toplumsal farkındalığı artırmak, engelli bireylerin haklarını vurgulamak ve engellilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bu yıl da hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Engelli bireylerin yaşadığı güçlükleri aşmalarına ve toplumda daha fazla kabul görmelerine katkı sağlamayı amaçlayan Cappadocia Turk Riders Motosiklet Kulübü üyeleri, "Farklılığım Benim Gücüm!" sloganıyla yola çıkarak, ziyaret ettikleri okuldaki miniklere unutulmaz bir gün yaşattı.

Okulun bahçesinde trafiğe kapalı alanda gerekli güvenlik tedbirleri alınarak düzenlenen kortejde neşeli anlar yaşayan minikler, motosiklet kulübü üyeleri ile dans edip eğlenerek fotoğraf çekiminin ardından günü tamamladı.

Cappadocia Turk Riders Başkanı Kenan Tekin etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya Engelliler Haftası her bireye eşit fırsatlar sunmak adına önemli bir mesaj verirken, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek daha kapsayıcı bir dünya için adımlar atılması teşvik edilmelidir. Bu hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumda daha fazla destek görmelerini sağlamak için önemli bir rol oynamaktadır.” dedi.

Başkan Tekin, Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mustafa Özçelik başta olmak üzere okul idarecileri, öğretmenleri ve personellere yaptıkları özverili çalışmalar için teşekkür etti.