Hacıbektaş

Çalışkan’dan Hacıbektaş'ta PKK propagandası yapan DEM Parti Genel Başkanına tepki

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Hacıbektaş'ta PKK propagandası yapan DEM Parti Eş Genel Başkanına yanıt vererek, "Ne Nevşehirliler, ne de Hacıbektaşlılar buna izin vermez!" dedi.

Abone Ol

Milletvekili Çalışkan, Hacıbektaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programında sizlere "Selahattin Demirtaş'ın ve Figen Yüksekdağ'ın selamını getirdim.” diyen DEM Parti Eş Genel Başkanının sözlerine sert tepki gösterdi.

Programda açıkça PKK propagandası yapılırken dinleyiciler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması dikkat çekti.

“NE NEVŞEHİRLİLER NE DE HACIBEKTAŞLILAR BUNA İZİN VERMEZ”

Çalışkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile konuşmaya sert bir şekilde tepki gösterdi.

Milletvekili Çalışkan paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Ne Nevşehirli ne de Hacıbektaşlı hemşehrilerimiz, 'Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz' diyenlerle 'biz sırtımızı YPG'ye PYD'ye yaslıyoruz' diyenlere ve terör örgütlerinin propagandasının yapılmasına hiçbir zaman müsade etmemiştir ve de etmeyecektir.

Horasan erenlerinden bir gönül ereni olan Hünkar Hacıbektaş Veli’nin kutlu dergahında, "Gelin canlar bir olalım iri olalım diri olalım.” diyen Hünkar’ın sevgi ve hoşgörü topraklarında, bugün vatanımızın ve milletimizin bölünmez birliğine ve dirliğine karşı çıkanların vücut bulmuş olması, hiçbir akıl ve izanla açıklanamaz.

Şiddet, kaos ve kandan beslenenlerin gönül diyarımız Hacıbektaş’ta ses bulmasına vesile olanları şiddetle kınıyor, bu gece anma töreni adı altında Hacıbektaş’ımızı rahatsız edenleri aziz milletimizin takdirine bırakıyorum."