EURO 2024'te finalin adı: İspanya-İngiltere EURO 2024'te finalin adı: İspanya-İngiltere

Kürsüde yaptığı konuşmada Amerika’da mecliste yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun alkışlanmasına eleştirilerde bulunan Erdoğan, Filistin'de yaşanan katliama tepki gösterdi.

Erdoğan, “Özellikle dünyamızın içinden geçtiği büyük dönüşüm sürecinde geleceği öngörerek atılan bu adımlar Türkiye'nin hedefleri açısından çok önemlidir. İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin ekonomik, siyasi, diplomatik çıkarlarını korumak amacıyla kurulan mevcut küresel sistem artık miadını doldurmaya başlamıştır. Mesela Suriye'deki ihtilaf tam 13 yıldır sürüyor.

Gazze'de 40 bin sivil hayattan koptu. Soykırımın önüne yaklaşık 10 aydır geçilemedi. ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi. İnsanlığa hizmeti olan alkışlanır. Temsilciler Meclisi'nin dışında da onlara karşı tam aksi bir tavır ortaya konuluyor. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitler'ini baş tacı ederken, zerre miskal utanmıyor. Elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı ağırlayan bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını alkışlayan bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız

Kaynak: İHA