Siyaset

“Biz gençliğimizi bu yolda bıraktık”

Mustafa Erkan Köktaş, kasım ayında yapılacak olan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı için Adaylığını açıkladı.

Abone Ol

Köktaş, bundan bir sene önce ana kademede yapılan değişimin etkilerini, yerel seçimlerde çok güzel bir zaferle gördüklerini söyledi.

“GENÇLİK KOLLARI’NI ESKİ MUHTEŞEM GÜNLERİNE GETİRECEĞİMİZ ANI HAZIRLIYORUZ”

Köktaş şunları söyledi, “Önümüzdeki genel seçimde de aynı zaferi sağlamak mottosu ile aynı hırsla, güçle, aynı değişimi bizde Gençlik Kolları’nda yapmak istiyoruz. Bu yolda ilerlemekteki tek motivasyonumuz ülke sınırındaki ve yurt dışında bizi, Türkiye’yi temsil eden gençlerimizin kaderini, geleceğini ve bütün hayatını etkileyen her şeyi önemsiyoruz. İlk Gençlik Kolları kurulduğu vakit, 1950’lerde Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük hayali olup ömrü tekabül etmemesi ile, İsmet İnönü önderliğinde kurulmuştur. Bu gençliğin en büyük hareketinin başlangıcı, aynı zamanda da gelecek nesillerce aktarılan yüce bir gücün temsilidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının, hayalleri ve vizyonuyla kurulan ve ilk Gençlik Kolları Genel Başkanın gücü ve azmine dayanarak, günümüzde güç kaybetmiş Gençlik Kolları’nı eski muhteşem günlerine getireceğimiz anı hazırlıyoruz.  Bir Türk Genci olarak, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını sayarak, hayatımızı buna adadık. Bununla birlikte, mevcut yönetimdeki yapılmış, yapılan ve yapılmaya devam eden yanlışları görmüş bulunmakta olup, bu durumun kökten değişmesi için yoldaşlarımla birlikle bu yola çıktım. Biz hiçbir maddi gücün önümüze koyduğu taşlardan korkmayan cesur gençleriz. Biz kendi gençliğimizi bu yolda bıraktık ve nice yardım eli uzatacağımız gençlere hediye ettik.

“ÜLKEMİZ, GENÇ BİR NÜFUSA SAHİP OLUP, HEP GENÇ KALACAKTIR”

Ülkemiz, genç bir nüfusa sahip olup, hep genç kalacaktır. Genç ülkemizin genç insanlarına hizmet vermek, onların geleceklerini korumak en başta vereceğim savaşlardan biridir. Bu savaşı verdiğimiz süreçte, gençliğe ve Gençlik Kolları’ndaki her bir birey için de dahil hayatımızın devamlılığı, refahı ve Türkiye Cumhuriyeti topraklarında veya yurt dışında yaşayan bütün gençlerimizin iyi bir geleceğe sahip olması bizim için en büyük ideallerin başındadır. Bunun yanı sıra, gençliğe ödenmesi gereken en büyük borçlardan biri bundan sonraki yaşamında kendini bir meslek koluna, bir amaca ait, yani hayallerinin önünde maddi ve manevi engeller olmaksızın yürümektir.

Ben Mustafa Erkan Köktaş, Gençlik Kolları’nın Genel Başkanlığı’na adaylığımı ilân ediyorum. Benimle bu yolda ilerleyen, benden desteğini esirgemeyen, bana inanan yoldaşlarım ile Gençlik Kolları’nın asil karizmasına yeniden gelebilmesi hayalini gerçeğe dönüştürmeye ant içmiş birer gençleriz. Sizin içinizden insanlar olarak, siz gençlerin sahip olması gereken ayrıcalıklarına kavuşturmayı görev edindik. Biz daima genç kalacak bireyler olarak; görevimizi resmi yaş sınırlarına uygun, Gençlik Kolları’nın asaletine yakışır ve asıl yapılması gerekenlerin başında görevde olacak şekilde, siz gençliğin içindeki hayalleri, mutluluğu ve kariyer planlarını yok etmeden ilerleyeceğiz.

Bizim bütün işimiz gücümüz bundan ibaret olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘’Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.’’ diye Gençliğe Hitabesinde Türk Gençliğinin Cumhuriyeti’mizin devamlılığı açısından büyük bir önem kaydettiğini belirtmiştir. Herhangi kati kurallara sahip görüşler olursa olsun, bu emanetin körelmesine ve solmasına müsaade etmeyeceğiz.”

MUSTAFA ERKAN KÖKTAŞ KİMDİR?

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve Ortaokul eğitimimi Galip Deniz Okulu’nda, lise eğitimini ise Hacı Sani Konukoğlu Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimimi de Selçuk Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nde tamamladı.2013 yılında, Gaziantep Şehitkamil Lisesi’nde komisyon görevlisi olarak kariyerinde ilk adımını attı. 2016 yılında, Gaziantep Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Yönetim Görevlisi olarak Basın ve Yayın Sorumlusu görevini üstlend. Bundan bir yıl sonra ise Aydın Kuyucak ilçesinde Üniversite Komisyon Başkanlığı görevinde bulundu. 2018 yılında Mersin Silifke’de İlçe Gençlik Kolları Yönetim Görevlisi olarak görev aldım ve üniversitede sorumlu başkan yardımcılığı yaptı. 2020 yılında, Gençlik Kolları Kurultayı’nda Genel Başkan Adayı oldum ancak Genel Başkan’ın tek aday isteği üzerine adaylığımı geri çekmek zorunda kaldı. 2023 Türkiye Genel Seçimlerinde saha sorumlusu olarak görev yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Genel Başkanı’nın Başdanışmanı olarak görevi tamamladı.