Projenin amacı katılımcılara çağımızın en önemli çevresel sorunlarının başında gelen biyoçeşitlilik kaybını önlemeye yönelik bilgi ve farkındalık kazandırmak oldu.

Proje kapsamında katılımcılara Türkiye’deki bitki ve hayvan çeşitliliği hakkında bilgi verilerek, endemik türler ele alındı.

Milli parklarda yapılan arazi çalışmaları ile endemik, nadir ve nesli tehdit altında olan türlerin izlenmesinde dikkat edilecek hususlara ilişkin uygulamalar yapıldı.

Katılımcılara teknolojik gelişmelerin biyoçeşitlilik izlemede kullanımına dikkat çekildi.

Ayrıca Üniversitenin ilk ve tek 2237-A projesi kapsamında, 6 farklı üniversitelerden Prof. Dr. Seher Karaman Aksaray Üniversitesi, Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız Adıyaman Üniversitesi, Doç. Dr. Sevil Sungur, Doç. Dr. Hakan Karaardıç Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Dr. Mühsin Çoğal, Öğr. Gör. Dr. Mert Karış, Dr. Esat Kızılkaya Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yüksek Müh. Osman Bahadır Çapar, Öğretmen Mehmet Ünlü ve Öğr. Gör. Fatih Türe tarafından bir günlük teorik eğitim verildi.

Daha temiz bir Kapadokya için çöp topladılar Daha temiz bir Kapadokya için çöp topladılar

Eğitmenler eşliğinde 22 farklı üniversiteden gelen 30 üniversite öğrencisine Sultan Sazlığı Milli Parkı ve Ramsar alanı ve Aladağlar Milli Parkında uygulamalı eğitim düzenlendi.

Proje sonunda öğrencilere katılım belgesi, eğitmenlere ise teşekkür belgeleri takdim edildi.

Whatsapp Image 2024 07 31 At 17.56.40 (1)Whatsapp Image 2024 07 31 At 17.56.40 (2)

Kaynak: HABER MERKEZİ