TES Başkanı Urgenç beraberinde Başkan Yardımcısı Bülent Yalçın ile birlikte Hacıbektaş’taki eğitim çalışanları ile buluşarak Meslek Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Urgenç ziyaretlerinde yaptığı açıklamalarda Türk Eğitim Sen olarak mülakata karşı çıktıklarını belirterek, “Tüm muhataplarımızı, STK’ları ortak çağrıya davet ediyorum. Öğretmenliğe ilk atamadan tutun da, proje okullarına yapılan öğretmen ve yönetici atamaya kadar eğitimin her aşamasında mülakata hayır! diyoruz. Okullarımız ciddi bir hijyen sorunu ile karşı karşıyadır. Ayrıca aylık 6 bin 800 TL ile İş Gücü Uyum programı ile 3 gün temizlik işçisi çalıştırmak emeğe ve eğitime verilen değerin hiç olduğunu göstermektedir. Bir an önce kadrolu hizmetli ataması yapılmalıdır.” dedi.

Emniyet, Hacıbektaş'taki etkinliklerde denetimlerini sürdürüyor Emniyet, Hacıbektaş'taki etkinliklerde denetimlerini sürdürüyor

Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak Meslek Kanunu istediklerini de yineleyen Urgenç, “Öğretmenlik Meslek Kanunu; Kanundaki eksiklikler giderilerek yasalaşsın. Eski Bakan Mahmut Özer’in 5 yıllık öğretmen uzman, 10 yıllık öğretmen başöğretmen sözü tutulmalıdır. Uzman ve başöğretmenlik emekliliğe yansıtılmalıdır. Akademi pedagojik formasyonun ya da fakültenin yerini almamalıdır. Şiddet yasasında kamu davası açılmalıdır. 20 yılı dolduran herkes başöğretmen olmalı kademeli olarak herkese bu unvan verilmelidir. Ek ders ücretlerinin katsayısı artırılmalıdır. İl içi sıra sistemi çalışmalıdır. Ödül sistemi teşvik edilerek ön plana çıkarılmalıdır. Yöneticilik asli görev haline getirilmelidir. MEB il ilçe yönetici personelleri de Meslek Kanunu içinde değerlendirilmeli ve pozisyonlarına uygun iyileştirmeler yapılmalıdır.” başlıklarında değerlendirmelerde bulundu. 

Kaynak: HABER MERKEZİ