Nevşehir Haberleri

Başkan Kozan: Acenteler çıkmaza girdi

Nevşehir Sigorta Acentecileri Derneği Başkanı Lokman Kozan, Nevşehir’de 52 sigorta acentesinin yöneticileri ile kahvaltılı değerlendirme toplantısı düzenledi.

Abone Ol

Kahvaltıda bir araya gelen sigorta acente yöneticileri adına konuşan Dernek Başkan Kozan, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu(SEDDK)  tarafından Gri ve Mellce Sigortaya el konulmasının ardından bu şirketlere bağlı çalışan acentelerin büyük bir çıkmaza sürüklendiğini belirtti.

“CİDDİ BİR MAĞDURİYET VAR “

Kozan, sadece Gri Sigortanın 2023 yılı ilk 10 aylık bölümünde 1 milyon 118 bin 769 TL üretim yaptığını belirterek ortaya çıkan bu rakamları 1800 sigorta acentecisinin ödemesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Devletin ilgili kademesinden çözüm beklediklerini de aktaran Kozan, “Sadece Gri Sigortada mali tablolara yansıyan rakam acentelerin çözüme kavuşturabileceği bir rakam değil. Sigortalılar bu noktada sigorta yaptırdıkları acenteleri muhatap olarak görüyorlar.  Burada ciddi bir mağduriyet var ve en büyük mağdur da acente ve sigorta yaptıran müşteri. Sigorta yaptıran müşteri kaybolan hakkını sigorta acentesinden istiyor. Bu el koymadan dolayı yaklaşık 1800 acente işletmecisi büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Yetkililerden bu sıkıntıyı ortadan kaldırmasını istiyor ve bekliyoruz. Bu noktada mağdur sigortalı vatandaş sayısı 120 bin dolayında. Yaşadığımız bu sorunu çözme noktasında devletimizin ilgililerinin ve hükümetimizin gereken çalışmayı yaparak çözüme ulaştıracağına inanıyoruz.” diye konuştu.