Başkan Çiftci, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, belediye tarafından projeyle ilgili elektrik, su ve ruhsatlandırma işlemlerinin yasal çerçevede eksiksiz bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Belediyenin sorumluluğu dışındaki onama sürecinin devam ettiğini ve bu sürecin tamamlanmasının beklendiğini ifade eden Çiftci, bu tür spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Sorularınız için her zaman bizimle iletişime geçebileceğinizi hatırlatırım.” dedi.

Başkan Çiftci saha incelemelerine devam ediyor Başkan Çiftci saha incelemelerine devam ediyor

Başkan Çiftci yaptığı açıklamada; “İlçemiz Çayır Mahallesi 274 ada 2 ve 279 ada 25 parsel numaralı taşınmazları kapsayan “Toplu Konut Alanı (TOKİ)” amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları altlık projeleri ile birlikte tamamlanarak, Belediye Meclisince de 05.09.2024  tarih ve 63 sayılı karar ile onanmış ve geçmişten gelen eksik iş /işlemler tamamlanmış olmasına rağmen, plan onama yetkisine sahip Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığı, Kapadokya alanı üst ölçekli planlarının hukuki süreçleri tamamlanana kadar plan onamalarını durdurmasından dolayı, Toplu KonutAlanına (TOKİ) imar planları onanamamaktadır. Kapadokya Alanı Üst Ölçek Planlarının hukuki süreçlerinin tamamlanması ile birlikte söz konusu imar planlarımız, Kapadokya Alan Yönetimi Başkanlığı’na değerlendirmesi için tekrar teslim edilecektir. Belediyemizce tüm iş ve işlemler eksiksiz olarak tamamlanmış fakat yetkimiz dışında kalan onama sürecinin tamamlanmasının beklendiği hususunu tüm halkımıza saygılarımla bildiririm” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ