Vatandaşlarla sık sık bir ayara gelen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı mobil başkanlık ofisinde de vatandaşlarla bir araya gelerek, talep ve önerilerini dinledi.

Vatandaşlarla sohbet eden Arı mobil başkanlık ofisinin her hafta yapılacağını da söyledi.

BEN SİZİN AYAĞINIZDAYIM”

Nevşehir Belediyesinin artık eski Nevşehir Belediyesi olmadığını söyleyen Başkan Arı, “Hem belediye başkanı, hem de belediye Türkiye'de ulaşabilirliği en kolay olan belediye olmasıdır bizim amacımız.” dedi.

Belediyenin, Nevşehirlinin ortak olduğu kamusal bir alan olduğunu belirten Arı, “Yani herkes ortak oraya. Ancak geçici olarak beni orada 5 yıl bu şehri bizim adımıza şirketimizi idare etsin ve bizim adımıza iş yapsın diye benim maaşla oraya koydukları onların hizmetkarı, onların maaşlı personeliyim. Maaşlı personel dükkan sahibini, şirket sahibini belediye almaması gibi bir durum olabilir mi? Olamaz. O yüzden belediyemizin kapısı açık. Lakin buna rağmen hala belediyeden endişe eden bir kamu kurumu ve kuruluşuna girmekten imtina eden acaba bir şey mi olur gibi.

Çünkü böyle algılanıyor. Hep böyle olmuştur. Ben 20 yaşına kadar hiçbir kamu kurum ve kuruluşuna girmedim. Hala buna rağmen belediyeye gelmekte zorlanan hemşerilerimiz varsa onlara diyoruz ki yahu siz gelmeyin, aha şehrin meydanı. Dolayısıyla hiçbir hemşehrim ben belediyeye, belediye başkanına ulaşamıyorum diye bir bahanesi, bir sitemi olmasın ki herkes bakın gördüğünüz gibi herhangi bir protokol yok, randevu yok herkes gelip buraya derdini anlatabilir. Biz kamu kurum ve kuruluşlarının millete hizmetle mükellef olan yerler olduğunu ve onların asıl sahibi olduğu yerler olduğunu anlatmak ve vatandaşın kolay ulaşırlığını sağlamak için böyle bir karar aldık.” İfadelerine yer verdi.

İl Müdürü Baltacı’dan, NTB Başkanı Salaş’a ziyaret İl Müdürü Baltacı’dan, NTB Başkanı Salaş’a ziyaret

Whatsapp Image 2024 05 21 At 16.12.04

Muhabir: MEHMET GÜNAY