Başkan Arı, Acıgöl ilçesine bağlı Tepeköy’de çiftçilerle birlikte kabak hasadına katıldı. Kabak hasadını ilk olarak traktör sürerek makine ile gerçekleştiren Başkan Arı, daha sonra burada kabak kırdı.

Nevşehir Belediyesi ve Altay Grup işbirliğinde bu yıl ilki düzenlenecek olan Kabak Çekirdeği Festivali, bugün 18.00’da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde yapılacak.

Kabak çekirdeği festivalinin uluslararası bir festival haline getirilmesinin gerektiğini vurgulayan Başkan Arı,” Nevşehir’de bu işin yoğunlaşmasını sağlamalıyız” dedi.

Başkan Arı hasat sonrası yaptığı açıklamada, Kabak Çekirdeği Festivalinin birincisini bugün başlatıyoruz. Bizim birinci aşamadaki amacımız bunu ilk önce geleneksel hale getirmek, ikinci aşamada ise bunu geleneksel hale getirmemiz yetmez bunu uluslararası bir festival haline getirmemiz lazım. O yüzden attığımız ilk adım, bölgemiz kabak çekirdeği açısından Türkiye’nin en verimli ve en kaliteli kabak çekirdeklerinin üretildiği bir bölge. Ancak yeterince biz bu konuda duyarlılık göstermiyoruz. Hem çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi hem de doğru ekim, doğru tarım noktasında biz bu yaptığımız festivalin amacı da kabak çekirdeğine olan ilgiyi artırmak ve Nevşehir üzerine bu işin yoğunlaşmasını sağlamak.  Bir diğeri ise bütün dünyada daha fazla tanınır hale getirmek. Hem fiyat açısından hem çiftçilerimizin daha fazla kar etmeleri açısından, hem çiftçilerimizin doğru ekim, doğru planlama, doğru sulama, doğru gübreleme yapmalarını sağlayabilmek için festivali başlatıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas üyeleri ile görüştü Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas üyeleri ile görüştü

Muhabir: ÖZLEM EKİCİ