Hacıbektaş ilçesinde, Bala Mahallesi Süreyya Sıtkı Bektaş Caddesi gerçekleştirilen teslim töreninde konuşan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ’ın; Anadolu’nun en önemli inanç ve kültür merkezlerinden biri olan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde inşa ettiği, kentleşme modeline katkı sunan vizyon projesi KİPTAŞ Mihmandar ’ı tamamladığını söyledi.

Projenin, kadim bir kültürün yaşadığı coğrafya olan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde; Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerini, bölgenin köklü geçmişini, geleneğini ve mimari izlerini modern teknoloji ile buluşturan, bölgeyi çekim merkezi haline getireceğini kaydeden İmamoğlu, bölgenin mimari değerlerini, yepyeni bir şehircilik anlayışı ile buluşturan KİPTAŞ Mihmandar’ın; Hacıbektaş’ta sevgi ve hoşgörünün mirasını yaşatırken Hacı Bektaş Veli’nin felsefesi ve düşüncelerinin ilelebet daim kalmasına da katkı sağlayacağını vurguladı.

İmamoğlu konuşmasının ardından Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı, “Bu sabah kendisini ziyaret ettim ve dedim ki; ‘farklı siyasi partilerden olabiliriz ama ben gönülden her belediye başkanımızın çok başarılı olmasını istiyorum. Çünkü eğer belediye başkanı çok başarılı olursa bu ülke kalkınacak, memleket bundan faydalanacak.’ Bu bakış açısıyla Türkiye Belediyeler Birliği’nde de birlikte yol arkadaşlığı yaptığımız ve şimdi de burada ev sahibi olan Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı’yı buraya davet ediyorum” sözleriyle kürsüye davet etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise, İmamoğlu’nun Hacıbektaş ilçesine bu denli önem vermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek kendisine teşekkür etti. Başkan Arı, “Sizleri Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’de konuk etmekten büyük mutluluk duyuyorum. ‘Madde karanlığı, akıl nûru ile; cehâlet karanlığı, ilim nûru ile; nefis karanlığı marifet nûru ile; gönül karanlığı da aşk nûru ile aydınlanır’ diyen hünkarın huzurunda hepinize saygılarımı, sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Dünyanın en romantik, en fantastik ve en mistik şehrindeyiz. Bu romantik, fantastik şehrin manevi mimarı ve huzurunda bulunduğumuz pirimiz, hünkarımız Hacı Bektaş Veli’nin sevgi, ilim ve kardeşlik ışığı önce Hacıbektaş’ımızı ardından Nevşehir’i ve civar illerimizi sonra tüm Türkiye’yi sonra da tüm dünyayı aydınlatmaktadır. Hünkarın şehrine İstanbul’dan selam getirdiniz bizde o selamı başımız gözümüz üstüne diye alıyoruz. Siz İstanbul’dan sevgi getirdiniz biz de o sevgiyi kalbimizin en derinliklerinde hissediyor ve aynı sevgiyi sizin şahsınızda bütün İstanbul’daki dostlarımıza ulaştırıyoruz. Ekrem başkanımız artık Nevşehir için ayrı bir yerde. Zaten gönlünde Nevşehir’in ve Hacıbektaş’ın ayrı bir yeri vardı şimdi ne oldu? Hacıbektaşlı oldu. Benim çocuklarım İstanbul’da onlar başkanımın hemşehrileri. Ayrıca Trabzon’dan evli olduğum için ben de başkanımın damadı ve kardeşiyim.  O yüzden kendisi ağabey dediğim, ağabeyliğini hissettiğim bir belediye başkanı ve siyaset büyüğümüz.  Şehrimize, Hacıbektaş’a bu denli önem vermesi çok kıymetli. Hacıbektaş’ımızın gönül coğrafyasının inşa ve imarında katkı sağladığı için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yanı sıra, CHP Yrel Yönetimlerden ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Arnavutluk Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim, çevre ilçe ve illerden gelen belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Törenin ardından, İmamoğlu, Arı ve beraberindekiler Hacı Bektaş Veli Dergahı ve Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Kur’an kursunda ders gören çocuklar ödüllendiriliyor Kur’an kursunda ders gören çocuklar ödüllendiriliyor

Bu arada, Başkan Arı’ya Hacıbektaş ilçesinde vatandaşlar ve gençler yoğun ilgi gösterdi. Arı, sohbet ettiği Hacıbektaşlı vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Whatsapp Image 2024 07 19 At 13.42.36 (1)Whatsapp Image 2024 07 19 At 13.42.36 (2)Whatsapp Image 2024 07 19 At 13.42.36 (1)

Kaynak: BÜLTEN