IV. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu basın bildirisi IV. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu basın bildirisi

Ziyaret sırasında, Dünya Türkleri Birliği Başkan Danışmanı Abdullah Türer Yener ve İstanbul Kültür Evi Başkanı Hikmet Elp, Güney Azerbaycan’da yaşayan Türklerin güncel durumu ve derneğin bu kapsamda çalışmalarıyla ilgili bilgileri paylaştı.

İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Başkanı Sayın Hikmet Elp, çalışmaları hakkında detaylı bilgiler vererek, Sayın Serpil Güleçyüz’e ve Abdullah Türer Yener'e gerçekleştirdikleri bu anlamlı ziyaret için teşekkür etti. İstanbul Kültür evinin bugüne kadar yürüttüğü kültürel faaliyetleri anlattı ve geleceğe yönelik projelerde birlikte çalışma teklifinde bulundu. Özellikle kültürel çalışmaların ve Türkiye-Güney Azerbaycan ve Azerbaycan Türk soy kardeşliğinin derinleşmesi ve güçlü bağlar kurulmasının önemine değindi.

Serpil Güleçyüz ve Abdullah Türer Yener İstanbul Kültür Evi Başkanı Hikmet Elp'in çalışmalarını takdir ederek, İstanbul Azerbaycan Kültür Evinin karşılıklı olarak Türk dünyası için üstlendiği misyonun önemine vurgu yaptılar. Karşılıklı iş birliği fırsatlarının değerlendirileceği mesajını verdiler Ziyaret, samimi bir atmosferde tamamlanırken, gelecekteki ortak projelerin temelleri hazırlanarak hayata geçirilmesi için gerekliliği savunuldu.

Toplantıda, Türkiye İstanbul Moda Lions Kulübü ile merkezi ABD de bulunan Dünya Türkleri Birliğinin, kültürel projelerde iş birliği yapma yönündeki adımlarının Türk dünyasına ve özellikler Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile bölge kardeş ve soydaş Türklere her konuda önemli birlik, beraberlik katkılar sağlayacağı vurgulandı.                                                                                                               HAYAL ALİYEV

Whatsapp Image 2024 09 23 At 10.45.06Whatsapp Image 2024 09 23 At 10.45.06 (2)Whatsapp Image 2024 09 23 At 10.45.07Whatsapp Image 2024 09 23 At 10.45.07 (1)

Kaynak: HABER MERKEZİ