Avanos Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sergi açılışına Belediye Meclis Üyeleri Ertaş Yurtyapan ve Kemal Çelik ile birlikte Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Prof. Dr. Özge Yalçıner Coşkun, Prof. Dr. Hülagu Kaplan, Öğretim Görevlisi Gamze Özer, Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ikinci sınıf öğrencileri eğitimlerinin bir parçası olarak 2040 yılı için Avanos’un kent vizyonunu ve gelişimini 5 farklı senaryo üzerine öngörülerde bulunarak planladı. Kent gelişimi ve sanat, yeşil Avanos, alternatif ulaşım, sit alanları ve doğal dokunun korunması gibi konular üzerinden Avanos’u tasarımsal olarak planlayan öğrenciler planlarını katılımcılara sunarak görüş ve fikir alışverişinde bulundu.
Avanos Belediye ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen çalıştay sergisi sonrasında Avanos Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Üyeleri tarafından halk müziğinden eserler ve Avanos türküleri seslendirildi.
Yoğun ilgi gösterilen sergi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ederken, şehir ve bölge planlama öğrencileri projelerini tek tek anlatıyor.