Avanos

Avanos’ta işyerleri denetleniyor

Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Avanos İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ile ilçe genelindeki market, gıda üretimi ve yemek hizmeti yapan işyerlerinde denetleme yaptı.

Abone Ol

Yapılan denetimde, yemek hizmeti veren iş yerlerinde hijyen, hijyen belgesi, gramaj, menü ve fiyat listesi, iş yerlerinin genel tertip ve düzeni, iş yerleri evrakları denetlendi.

Marketlerde ise son kullanma tarihi, kasa reyon farklılıkları ve indirime girmiş ürünlerin kasa ile uyumu denetlendi.

Kontrol esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulunup, vatandaşın sağlığını ön planda tutan ve kurallara uyan işletmelere teşekkür ettiler.

Avanos Belediyesinden yapılan açıklamada, “Avanoslu hemşehrilerimizin ve değerli ziyaretçilerimizin güvenli, sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetlemelerimiz devam edecektir” ifadesine yer verdi.

Yapılan denetimlerde kuralları uygun hareket etmeyen işyerleri hakkında tutanak tutulurken, tespit edilen eksiklikleri tamamlamaları için süre verildi. Bu süre içerisinde eksikliklerini tamamlamayan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi.