Avanos

“Avanos’ta çevre kirliliğine izin verilmeyecek”

Avanos ilçesinde hafriyat ve molozların dökülmesi için çöp alanının belirlenmiş olmasına karşın buna uymayanlara karşı ağır cezalar yolda.

Abone Ol

Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, çevre kirliliğine izin vermeyeceklerini belirterek, enkaz, hafriyat ve moloz yığınlarını önceden belirlenmiş eski çöplük alanına dökmeyip, rastgele döküm yapanlara yönelik ağır cezai müeyyideler uygulayacaklarını söyledi.

Avanos ilçesinin Kapadokya turizminin en önemli paydaşlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Sarıtaş, kaçak hafriyat ve moloz malzemesi dökülen yerlerde incelemelerde bulundu.

“AVANOS’TA HAFRİYATLAR ÇÖP ALANININ DIŞINA DÖKÜLEMEYECEK “

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen bir merkezin rastgele çöp, enkaz, moloz yığınlarının çevreye bırakıldığı bir yer olarak asla anılmaması gerektiğini belirten Sarıtaş, yeni çöp alanına bir kulübenin yapıldığını, Zabıta Müdürlüğünün de bu alandaki denetimlerini daha da yoğunlaştıracaklarının altını çizdi.

Başkan Sarıtaş, devamında şu ifadelere yer verdi: “Avanos ilçemizde belediye olarak çevre kirliliği oluşturabilecek hiç bir çabaya izin vermeyeceğiz. Hafriyat yığınlarının dökümünün yapılacağı tek yer, önceden belediyemiz tarafından belirlenen çöp alanıdır, bu alanın dışında hafriyat dökümünü tespit etmemiz halinde bunun oldukça ağır bedelleri olacaktır. Belediye Zabıta ekiplerimiz ilçe genelinde denetimlerini de yoğunlaştıracak. Çevre hepimizin koruması gereken en önemli alanlar, bu alanları gelişigüzel kullanıp çevre kirliliği oluşumuna izin vermeyelim.”