Nevşehir Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinden gerçekleştirilen Art Meydan Projesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, çocuklar da resim çizerek sanat ile tanışıyor.

Whatsapp Image 2024 08 05 At 12.09.56

Proje Koordinatörü, Ressam Mehmet Ali Doğan, Art Meydan Projesi’nin toplumu bilinçlendirmek adına geliştirdiği fikirlerden biri olduğunu söyleyerek, “9 günlük festival boyunca buradayız herkesin katılımını bekliyoruz.” dedi.

Batı Nil Virüsü'nün tanısı ve bulaşma yolları Batı Nil Virüsü'nün tanısı ve bulaşma yolları

Art Meydan Projesi’ni Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile yaklaşık 5 yıldır Ankara, İzmir, Antalya, Çanakkale, Trabzon ve Nevşehir’de sürdürerek birçok etkinlik yaptıklarını söyleyen Proje Koordinatörü Doğan, “Daha yapılacak birçok il var. Art Meydan’da gittiğimiz ildeki profesyonel sanatçılar halka açık alanda bir araya gelerek kendi tarzında resim yapıyor.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIN HAYATLARINA DOKUNABİLMEK İÇİN RESİM YAPTIRIYORUZ”

“Öte yandan çocuklara yönelik etkinlikler yaparak, çocukların hayatlarına kısa bir süre de olsa dokunabilmek için onlara malzemeleri verip resim yaptırıyoruz. Dolayısıyla asıl amaç çocukların sanatı bilmesi, tanıması, sanatın da bir ekonomisi olduğunu öğrenmesi.” diyen Doğan, aynı zamanda sanat kültürünün gelişmesinin bilgi ve belge oluşturulması açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Art Meydan Projesi’nin başka bir projeye daha ilham kaynağı olduğunu söyleyen Doğan, “Burada elde edilen resimler aynı zamanda bir diğer aşama olarak bağış olarak alınıyor ve Kültür Bakanlığının Cumhuriyetin 100’üncü Yılında 100 Kütüphane Projesi kapsamında kütüphanelerde uygun alanlarda sergilenmek üzere özel bir koleksiyon oluşturuluyor.” diye konuştu.

“ART MEYDAN’A KÜÇÜK BÜYÜK İLGİ ÇOK FAZLA”

Proje Koordinatörü Doğan, şöyle konuştu: “Nevşehir halkının projemize gelip görmesini, bizden bilgi almasını istiyoruz. Biz de elimizden geldiğince bilgimiz doğrultusunda onlarla paylaşalım, onlarla sanatın ne olduğunu konuşalım.  Çocukların özellikle bu çağda, tasarım ve yazılım çağı olduğu için tasarım becerileri doğrultusunda eğitim almalarını önerelim. Art Meydan’a küçük büyük ilgi çok fazla. 9 günlük festival boyunca buradayız, insanlarımızın hizmetine hazırız, herkesin katılımını bekliyoruz.”

Whatsapp Image 2024 08 05 At 12.09.55

“SANATI HALKLA BULUŞTURMANIN TEK YOLU BU”

Etkinliğe katılan emekli resim öğretmeni Hülya Yücel de, yaklaşık 20 yıldır çeşitli projeler ürettiğini belirtti.

Sanatı halkla buluşturmak adına yapılmış güzel bir proje olduğunu aktaran Yücel, “Sanatı halkla buluşturmanın tek yolu bu. Atölyelerde kapalı mekânlarda yapılıyor ama sadece siz, biz sanatla ilgili olan arkadaşlar katılıyor. Şu anda çocuklara dokunabilmek, hayatında hiç eline fırça almamış bir vatandaşa dokunabilmek çok güzel bir olay. O anlamda gayet mutluyuz burada olmaktan.” diye konuştu.     

Art Meydan 11 Ağustos’a kadar her gün 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Whatsapp Image 2024 08 05 At 12.09.55 (2)

Muhabir: MEHMET GÜNAY - RAVZA NUR BAYDEMİR