Yaşam

Arıcılıkta kış bakımına dikkat

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, arıcılıkta kış bakımının özenli yapılması gerektiğine dikkat çekerek, arıların kış dönemini sağlıklı geçiremediği takdirde bahar mevsimine güçlü giremeyip toparlanamayacaklarını belirtti.

Abone Ol

İl Müdürü Memiş, kış mevsimi yaklaşırken sağlıklı ve güçlü bir koloni için arıların uygun olarak kışlatılması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Memiş, “Nevşehir toprak ve iklim özellikleri yönünden zengin bir coğrafya ile doğal bitki örtüsü açısından yerli ve gezginci arıcılara konak yeri olmaktadır. Toprak yapısının elverişli olması sebebiyle geçmişte yüksekte tepe ve duvarlarda oluşturulan arılıklarda bal üretimi yapılmaya çalışılmıştır. Günümüzde halen bu tip arıcılık nadiren yapılıyorsa da büyük çoğunlukla fenni ve modern kovanlarda yetiştiriciliği yapılmaktadır." dedi.

Arıların doğal yaşama, ürünleri ile sağlık ve beslenmeye olan katkıları nedeniyle bölgede değerli olduğunu söyleyen İl Müdürü Memiş, arıcılık faaliyetlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı ve il müdürlüğünce teşvik edilerek desteklendiğini bildirdi.

Aynı zamanda arıların kış dönemini sağlıklı geçiremediği takdirde bahar mevsimine güçlü giremeyip toparlanamayacaklarını ifade ederek, arıların kış bakımlarına dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulundu.