Kapadokya

Anadolu kadınını anlatan ters laleler ilgi çekiyor

Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında, ressam Sultan Adler’in Zelve Paşabağları Örenyeri’nde açtığı "Lale Kız Heykel Sergisi", yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Abone Ol

Festival, her yaştan katılımcıya yönelik etkinliklerle dikkat çekerken, sanatçı Adler’in farklı çağlardaki ters lale figürlerinden esinlenerek oluşturduğu "Mavi Seri"den bir parça olan Lale Kız Heykel Sergisi, Zelve Paşabağları’nda sanatseverlerle buluştu.

“AMACIM, TERS LALEYİ DÜNYAYA TANITMAK”

Almanya ve İstanbul'da çalışmalarını sürdüren sanatçı Sultan Adler, Anadolu kadınını anlattığını belirttiği ters lale figürüyle ilgili şunları söyledi: "Uzun yıllardır Almanya’da çalışıyorum, birkaç yıldır İstanbul’da da üretiyorum. Son zamanlarda ters laleyi keşfettim. İlk öğrendiğimde yere bakan bir kadın gördüm ve hikayesini araştırdığımda çok etkilendim. Anadolu’nun kadını, ağlayan gelin, hem ağlar hem giderim. Bu konu üzerine yoğunlaştım ve Mavi Seri’mi oluşturdum. Ters lale heykelini yapmaya başladım ve 1,5 yıldır bu alanda çalışıyorum. Amacım, ters laleyi dünyaya tanıtmak ve kültür mirasını çağdaş bir anlatımla sergilemek."

KÜLTÜR MİRASI VE MODERN SANATIN BULUŞMASI

Sanatçı Adler, eserlerinin daha sonra yurt dışında sergileneceğini belirterek, "Ters laleyi bilmeyen çok insan var. Bu şekilde aracı oluyorum. Türkiye’nin birçok yerinde bunları sergilemek istiyorum. Kültür mirasımızı kendi hislerimi ve çağdaş formu ile eserler haline getirdim. Sessiz ve beyaz galerilerden farklı olarak eserlerimi doğal ortamda sunmak heyecan verici." dedi.

Ressam Adler’in Lale Kız Heykel Sergisi 11 Ağustos’a kadar Zelve Paşabağları’nda ziyaretçilerini ağırlayacak.