Nevşehir Haberleri

Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesinden YKS provası

Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri 8-9 Haziran’da gerçekleşecek YKS öncesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) YKS prova sınavına girdi.

Abone Ol

Altınyıldızlı öğrenciler, YKS öncesi, NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesinde 1 Haziran Cumartesi günü 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2 Haziran Pazar günü de 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) olmak üzere büyük prova sınavlarıyla kendilerini deneme imkânı buldu.

Öğrencilerin birebir sınav ortamını yaşadığı uygulamada tüm sınav kuralları dikkate alındı.

Öğrenci ve velilerin büyük ilgi gösterdiği sınavda, aileler de çocuklarını heyecanla bekledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Özkan Kılınç, “YKS öncesi bizler bu uygulamayı aslında çocuklara bir ders niteliği taşısın diye yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu sayede edindikleri tecrübeyle, uzun soluklu çalışma tempolarının daha net bir sonuca kavuşturmanın farkına varabilecek, bu sınavdan aldıkları dersle, gerçek sınavda ne yapmaları gerektiğini öğrenmiş olacaklar. Öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasında emek sarf eden, öğretmenlerime ve değerli velilerimize  teşekkür ediyor, YKS’ye girecek il genelindeki tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.