Bu tarihi gezide öğrenciler, Hititler hakkında öğrendikleri bilgileri uygulamalı eğitimle pekiştirerek hem öğrendiler hem de eğlenceli vakit geçirdi.

Kaymaklı Yeraltı Şehri'nin tarihî yapısını inceleyen öğrencilerimiz, Hititlerin mimari dehasına ve yaşam tarzına dair önemli bilgilere erişme fırsatı buldu.

Bu eşsiz gezi sayesinde sadece ders kitaplarındaki bilgileri görmekle kalmayıp, tarihe adım atmış gibi hissettiler. Rehber eşliğinde yer altındaki tünelleri keşfeden öğrenciler, Hititlerin savunma stratejilerini ve günlük yaşamlarını daha yakından tanıdı.

Gezinin bir diğer önemli yanı ise, öğrencilerimizin birçok yabancı turistle etkileşimde bulunarak öğrendikleri yabancı dili pratiğe dökme fırsatı bulmalarıydı. Turistlerle gerçekleştirdikleri kısa sohbetler, dil gelişimlerine katkı sağladı ve onların farklı kültürlerle kaynaşmalarına olanak tanıdı.

“Milletin bize sandıkta ifade etmek istediği gerçeği gördük” “Milletin bize sandıkta ifade etmek istediği gerçeği gördük”

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerin tarihî ve kültürel mirası yakından tanımalarını sağlayan bu tür etkinliklerin, onların akademik bilgilerini desteklerken, sosyal ve dil becerilerini de geliştirmelerine katkı sunmaya devam ediyor.

Whatsapp Image 2024 10 03 At 13.01.48 (1)Whatsapp Image 2024 10 03 At 13.01.49 (3)Whatsapp Image 2024 10 03 At 13.01.49

Kaynak: BÜLTEN