AK Parti Nevşehir İl Başkanı Muhammed Feyzi Aygün, Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, bölgenin turizm potansiyelinin artırılması, yatırımların hızlandırılması ve sektörün karşılaştığı sorunların çözümü için önemli adımlar ele alındı.
Görüşme sonrası açıklama yapan İl Başkanı Aygün, Kapadokya’nın Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, “Bölgedeki turizm faaliyetlerini daha da canlandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde, Kapadokya turizmini destekleyecek projeler ve yatırımları ele aldık. AK Parti olarak bölgenin kalkınması için üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.
“KAPADOKYA DÜNYANIN GÖZ BEBEĞİ”
Milletvekili Özgün ise turizmin Nevşehir ve Kapadokya için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Kapadokya, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla dünyanın göz bebeği. Turizm sektörümüzün taleplerine çözüm üretmek ve bölgeyi daha ileri taşımak adına her türlü girişimi destekliyoruz. Görüşmelerimizin verimli geçtiğini ve bölge turizmi adına güzel gelişmelerin yaşanacağını söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.
“KAPADOKYA, TURİZM ALANINDAKİ EN BÜYÜK DEĞERLERDEN BİRİ”
Milletvekili Çalışkan ise, turizmde sürdürülebilir kalkınmanın önemine dikkat çekerek, “Kapadokya, Türkiye’nin turizm alanındaki en büyük değerlerinden biri. Bu değeri koruyarak daha fazla turist çekmek ve bölge ekonomisine katkı sağlamak için Bakanlığımız ile yakın temas halindeyiz. Turizm sektörümüzü destekleyen projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Kapadokya turizminin daha da güçlenmesi adına yapılan görüşme, bölgedeki turizmciler ve yatırımcılar açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
AK Parti heyeti, Kapadokya’nın dünya çapında tanıtımına ve turizm gelirlerinin artırılmasına yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.