Nevşehir Haberleri

5. Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Sempozyumu başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Mühendislik Jeolojisi Derneği iş birliğinde düzenlenen “5. Ulusal Mühendislik Jeolojisi ve Jeoteknik Sempozyumu (MÜHJEO’2024)”  başladı.

Abone Ol

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde başlayan sempozyumun açılışına NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Remzi Karagüzel, Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, protokol üyeleri, jeoloji mühendisleri, inşaat mühendisleri, bilim insanları ve davetliler katıldı.

MÜZİK DİNLETİLERİYLE SEMPOZYUMA RENK KATTILAR

Sempozyum öncesi sahne alan NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitim Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emin Erdem Kaya, Doç. Dr. Özlem Kılınçer ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Kaya, müzik dinletisinde bulundu.

SEMPOZYUM AÇILIŞ KONUŞMALARIYLA BAŞLADI

Sempozyumun açılışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Doğal ve Kültürel Miras Turizmi alanında ihtisaslaşan üniversite olarak gerek üniversite-şehir, gerekse ulusal ve uluslararası düzeydeki iş birlikleri ile birçok proje ve çalışmaya öncülük ettiklerini söyledi.

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Kapadokya Bölgesi’nin sahip olduğu doğal ve kültürel güzelliklerin yanı sıra coğrafi ve jeolojik yapısı gereği kaya düşmeleri, mağara çökmeleri ve tıbbi jeolojik olumsuzluklar gibi çok çeşitli risklerle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Rektör Aktekin, özellikle üniversitenin Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından bölgenin sahip olduğu bu doğal ve kültürel mirasın korunması ve iyileştirilmesine yönelik kayda değer bilimsel çalışma ve projeler ortaya koyduklarını belirtti.

2023 ERGUVANLI MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ ÖDÜLÜ

Mühendislik Jeoloji Derneği tarafından mühendislik jeolojisi konularında yapılan çalışmaları özendirmek amacıyla her yıl düzenlenen ‘Erguvanlı Mühendislik Jeolojisi Ödülleri’ yüksek lisans ile doktora tezi alanında sahiplerini buldu. Dr. Arzu Arslan Kalem hazırlamış olduğu doktora teziyle ve Mustafa Özgehan Ünal ise yüksek lisans teziyle ödüle layık görülürken, kendilerine ödüllerini Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin verdi.

Ayrıca sempozyumun gerçekleştirilmesine sponsor olarak katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara da Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Remzi Karagüzel tarafından plaketleri verildi.

13 OTURUMDA 54 SUNUM YAPILACAK

Yapılan açılış konuşmalarının ardından 6-8 Haziran tarihleri arasında NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonlarında 13 oturumda 54 sunumun yapılacağı sempozyumun oturumlarına geçildi.