Nevşehir Haberleri

23 Nisan Anaokulu Yıldızlar Geçidi Defilesi ile izleyenleri büyüledi

Nevşehir 23 Nisan Anaokulu öğrencileri, sanat tarihinde yer alan ünlü ressamların eserlerini kostüm ve makyajla canlandırdı.

Abone Ol

23 Nisan Anaokulunda dönem sonunda yapımı tamamlanan Resim Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

23 Nisan Anaokulunda Resim Atölyesi'nin açılışı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık, Temel Eğitim Şube Müdürü Gülizar Ergin ve okul müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

Okul Müdürü Arife Yıldırım burada yaptığı konuşmada, “23 Nisan Anaokulunda 2013 yılından bu yana kulüp etkinlikleri uygulanmaktadır. Çocuklarımızın bu uzun süreçte sınıftan dışarı çıkıp kaliteli eğitim alacağı alanlar oluşturmaya çalıştık. 2019’da jimnastik sınıfı, müzik sınıfı, akıl oyunları sınıfı bu dönemde açtığımız sınıflardandır. Sanata ilgi duyan çocuklar yetiştirmek, yeteneklerini keşfetmek için Resim Atölyesi açmak hedefimiz oldu.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul aile birliğine, velilere ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşmanın ardından görsel sanatlar öğretmeni Esra Kösem öncülüğünde hazırlanan Yıldızlar Geçidi Defilesi’nde çocuklar sanat tarihinde yer alan ünlü ressamların portre ve otoportre çalışmalarını kostüm ve makyajları ile canlandırdı.

35 tablonun canlandırıldığı Yıldızlar Geçidi Defilesi renkli görüntülere sahne oldu.

Maske defilesinin sergilenmesinin ardından tören Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Saltık’ın Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Kösem’e plaket ve çiçek takdiminin ardından son buldu.