İlköğretim Haftası Kutlama programı 100. Yıl Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde yapıldı.

Başkan Güneş öğrencilere balon ve çikolata dağıttı Başkan Güneş öğrencilere balon ve çikolata dağıttı

Okulda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, STK temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kutlama haftası programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Whatsapp Image 2024 09 10 At 11.53.50

 “EĞİTİM, KARARLILIK İSTEYEN VE SÜREKLİLİK TAŞIYAN BİR SÜREÇTİR”

Programda konuşan Vali Yardımcısı Karaalioğlu, 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, ailede başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımının okul dönemi olduğunu söyledi.

Eğitimin üzerinde titizlikle durulması gereken kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan bir süreç olduğunu vurgulayan Karaalioğlu, “Çocuklarımız okullarda sadece akademik bilgiyi değil, aynı zamanda ahlak, sorumluluk, iş birliği, topluma karşı görev bilinci gibi değerleri de öğrenmektedirler. En kıymetli varlıklarımız yani evlatlarımızı çağın gerektirdiği, bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması bilinci ile de donatmamız gerekmektedir. Amacımız hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen bağımsız düşünebilen ve sorgulayan bireyler yetiştirmektir.” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 10 At 11.53.48

“AMACIMIZ EVLATLARIMIZA DAHA GÜZEL BİR MİRAS BIRAKMAK”

İl Müdürü Yazıcı da, insanın olgunlaşma sürecinin en önemli bölümünü oluşturan eğitim süreçlerinin planlanıp yürütülmesinin önemli olduğunu belirterek, bu planlama kapsamında il genelinde yeni açılan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerden bahsetti.

İl yapım programı kapsamında yapımı devam eden ve kısa sürede açılacak okullar hakkında da bilgi veren Yazıcı, “12 derslikli Acıgöl ilçemizin Karapınar kasabasındaki Karapınar İlkokulu ekim ayı içerisinde tamamlanarak eğitime açılacak, Ortahisar kasabamızda 8 derslikli ilkokul binası ile Ürgüp ilçemizde TOBB tarafından yaptırılan 24 derslikli lise binası inşaatları devam etmektedir.

Hayırseverimiz Ahmet Yiğitoğlu tarafından Ortahisar kasabamıza Valiliğimizce imzalanan protokol gereği yapılması planlanan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemizin yapımına başlanmıştır.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca yatırım kapsamına alınan 12 derslik ve 4 atölyeden oluşan Avanos Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin arsa tahsisinin yapıldığını proje ve ihale sürecinin ise devam ettiğini aktaran İl Müdürü Yazıcı, “İlimizde ihtiyaç olan spor lisesi açılarak 32 öğrenci ile eğitime başlamıştır. Şehit Demet Sezen Proje İmam Hatip Lisesi bünyesine proje imam hatip ortaokulu açılarak 52 öğrenci ile eğitime başlamıştır.” diye konuştu.  

Amaçlarının geleceğin emanetçilerine daha güzel bir miras bırakmak olduğunu ifade eden Yazıcı, “Çünkü, ülkemizin bugünleri bizlere, yarınları ise onlara emanettir. Onlara daha güzel yarınlar bırakmak için, Atatürk’ün ifadesi ile “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirme yolundaki gayretimiz ivmeli bir şekilde devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Program konuşmalarının ardından ilkokul öğrencilerinin şiir okuması, halk oyunları ekibinin gösterimi, 4.sınıf öğrencisinin 1.sınıf öğrencisine çiçek vermesi ile devam etti.

Daha sonra protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı.

İlk ders zilinin çalmasının ardından ise protokol üyeleri sınıfları tek tek gezip öğrencilere hediye verip derslerinde başarılar diledi.

Whatsapp Image 2024 09 10 At 11.53.43Whatsapp Image 2024 09 10 At 11.53.46Whatsapp Image 2024 09 10 At 11.53.47Whatsapp Image 2024 09 10 At 11.53.53Whatsapp Image 2024 09 10 At 11.53.58Whatsapp Image 2024 09 10 At 11.54.00

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR - MEHMET GÜNAY