Gülşehir

1. Mantarkaya Kitap Günleri başlıyor

Gülşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan 1. Mantarkaya Kitap Günleri 22 Mayıs Çarşamba günü kitapseverlere kapılarını açıyor.

Abone Ol

22-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gülşehir Belediyesi 1. Mantarkaya Kitap Günleri’nde çeşitli gösteriler, söyleşi ve konferanslar ile eğitici sunumlar da yer alacak. Birçok yazar ve şairin kitaplarını imzalayacağı onlarca imza etkinliği gerçekleştirilecek. Kitapseverler yazarlarla tanışma fırsatı bulacak.

Tanınmış yayınevlerinin kitaplarını sergileyeceği kitap günleri 3 gün boyunca Gülşehir Belediyesi Düğün Salonunda 09.00 ila 21.30 saatleri arasında kitapseverleri ağırlayacak.

Kitap günlerinin açılışına onur konuğu olarak Şehir Araştırmaları Merkezi Kurucusu Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Abakay ve Nevşehirli Halk Şairi Güftekar Sadi Teltik katılacak.

Kum sanatı gösterimi ile Tarkan Köylü, kısa film ve fotoğraf gösterimleriyle Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Bilal Arslan ve kaligrafi sanatı sunumu ve çocuklarla söyleşi etkinliğiyle Acayip Adam (Ali İhsan Mert)  fuarda boy gösterecek.

Kitap günlerinde yazarlar Meriç Turan, Veli Ay, İsrafil Baran, Ahmet Yıldız, Tayyibe Taşkın, Harun Çolak, Mustafa Karakaya, Yaşar Adıyaman, Nesrin Hazer Yıldız, Hayati Taşkın, Berrin Yüksel, Ayşe Ay, çocuk yazar Ebrar Çolak, Bayram Taşkın, Ali Saçıkara ve Ramazan Yasin Güney okurları için kitaplarını imzalayacak.

Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kapadokya bölgesinin en büyük ve kapsamlı kitap fuarı Gülşehir'imizde yapılacak olup, komşu illerdeki, yakın ilçelerdeki ve şehrimizdeki tüm kitapseverleri sadece 3 gün yapılacak olan fuarımıza bekleriz." dedi.