Tayland Dostluk Grubu Başkanı olan Milletvekili Çalışkan, beraberinde AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ile Tayland’a iner inmez çalışmalarına başladı.

Türkiye Tayland Büyükelçisi Serap Ersoy, Tayland’a gelen heyeti karşılayarak, parlamento heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade etti.

Heyetle ilk toplantıyı Tayland Yatırım Kurulu ile gerçekleştiren Milletvekili Çalışkan, Dostluk Grubu Başkanı olarak Türkiye-Tayland arasındaki diplomatik ilişkilerin yanı sıra ticari ve ekonomik ilişkilerin artırılması için gereken adımların atılacağını belirtti. Ayrıca toplantı davetinden dolayı Tayland Yatırım Kurulu Genel Sekreteri Wirat Tatsarıngkansakul’e teşekkür etti.

İkinci toplantıyı Tayland Seyahat Acenteleri Birliği ile gerçekleştiren Çalışkan, Taylandlı turistlerin Türkiye’de en fazla ziyaret ettiği şehrin İstanbul'dan sonra Nevşehir olduğunu belirterek “Kapadokya’mıza büyük ilgi gösteren Taylandlı turistlerimizi daha güzel ağırlamak için seyahat acenteleri ile iş birliğini arttırmak için var gücümüzle çalışacağız.” vurgusu yaptı.

Milletvekili Çalışkan, “2023 senesinde Türkiye'ye gelen Taylandlı turistler en fazla İstanbul'a, ardından da memleketim Nevşehir'e, Kapadokya'ya geldiler. Gelin karşılıklı iş birliği ile Nevşehir'e gelişleri artırarak Tayland'ta en çok tercih edilen şehir yapalım.” şeklinde konuştu.

Filistin Yönetimi, İsrail'in Refah kentinde yeni bir "soykırımına" karşı uyardı Filistin Yönetimi, İsrail'in Refah kentinde yeni bir "soykırımına" karşı uyardı

Taylandlı turistlerin Türkiye’de en fazla tercih ettiği şehirler sırasıyla İstanbul, Nevşehir, Denizli, Antalya ve İzmir.

Whatsapp Image 2024 04 23 At 14.54.08Whatsapp Image 2024 04 23 At 14.54.09

Kaynak: HABER MERKEZİ