Âşık Veysel?in söz ve duygu yüklü olan türküsünün anlamını bilmeyenimiz yoktur?
Devletlerin ve toplumlarında uzun ince bir yolu vardır.
Tarihsel gelişim içinde yaşayan her ferdin kendisine göre bir yolu var, yaşantısı var. Yaşlanan Dünyamız da ne medeniyetler vardı, hala izleri var ama şimdi o kültürel değerlerimizi muhafaza eden kaç topluluk kaldı?
Bir zamanlar Şanlı tarihimizden etkilenen ülkeler sırtını bize dönmedi mi?
Siyasi iktidarlarımızın tarihsel gelişimini izleyiniz, kurumsal ekipleri olanlar, gerçek arkadaşlarını seçenler, samimi tarzda görünüp iktidarları kaybedince, baskıcı bir otorite gördüğünde yan yola geçenler, demokrasi yolunda tecrübe edinenler, sandık milletin önüne konulunca sizi hatırlayanlara ne dersiniz?
Anayasa?da TV-RADYO-BASIN üzerinden, Yasama, Yürütme, Yargı ekseninde olan tartışmalara bakıyorsunuz, yola devam edenler var, hala sıkıntılarımızı aşabildiniz mi?
Sizce ülkenin sorunları halkımızın sorunları çözüme kavuştu mu dersiniz?
Uzun ince yol bu nedenle önemlidir. Yeşilay ve dumansız hava sahasında, Bizi zamanında destekleyenleri unutmamız Mümkün değildir. Yokluk içinde mücadelemiz hedefe ulaşınca yanımızda olanlarla, sonradan yanımıza gelenler de bizim yol arkadaşımızdırlar diyebilir mi siniz? Sınıf arkadaşınız ayrı, siyasetteki arkadaşınız ayrı, hayat arkadaşınız ayrı, Aralarında yalnız küçük farklılıklar vardır?
Yola çıktıklarınızla, yolda son anda birleştiğinizin farkında mısınız bilemem.
Uzun ince yol budur?
Sıkıntılı anlarda ağabey diyenler dertlerini çözünce sizi unutanlar, Ailesinin ilgi göstermekten imtina ettiği yılda, sizin şefkat gösterdikleriniz şimdi nerdeler?
Uzun ince yol yanındaki virajlı yollarda mı, yoksa çıkmaz sokaktalar mı ki?
Sahi neden var gününüzde yanınızda olanlar dar gününüz de yanınızdan uzaklaşmaktadırlar. Bir bozulma ve kültür yıpranması mı var. Yoksa kentsel dönüşümlerin etkisi mi var.
Sanatçının püf noktasını öğretmediği kadar var elbette. Çırak birden usta olur mu?
Zıplamadan uçmaya çalışanlar türedi toplumuzda. Siyaset arenasında aday adaylarımıza ülke genelinde bakıyoruz herkes âlim, dert çözen konumda? İsimlerini yazmak olur mu?
Kaç siyasi lider yetiştiren köklü partilerimiz var? Neden bunlar bir zamanlar talebe değil miydiler? Ne zaman büyüdüler de kendisini yetiştirenlere kafa tutuyorlar?
Birileri mi cesaretlerini artırdı dersiniz? Yoksa bazı iş adamları ile koordineli getirim bölüşümler imi iştahları artırdı dersiniz?
Fert başına düşen gelir e bakıyorsunuz kâğıt üstünde iyi ama halkımıza bu durum yansımamış?350 bin yüksek okul bitirmiş gençlere kim iş sahası sağlıyor dersiniz?
KPSS Sıkıntısı haklı olarak çözüme kavuştu mu?
Milli eğitim sisteminde öğrencilerimizi dinliyorsunuz onlara hak veriyorsunuz, öğretmenleri dinliyorsunuz onlara hak veriyorsunuz? Nasrettin hocanın misali suçlu yok ortada. Bakanlıklara ve özelleşmelere bakıyorsunuz her dönemde bir getirim elde eden zümrelere, son 60 yıldır sizden ve bizde daha çok sahip çıkılmıyor mu bunlara?
Ne yapmak lazım dersiniz? Milli eğitim ve ilmi eğitimde mi eksiklikler var? Dini eğitim veren kanaat önderlerimizi bir araya getiren güç neyse o da uzun ince yolda gidiyor. Bizlerde, sizlerde? Allah toplumumuz için hayırlısı ne ise onu veriyor?
Lakin insanlar sosyal olayları 23. günde unutuyorlar, çok tekrar öğrenmeyi pekiştirir derlermiş. Uzun ince yola devam ediyoruz?