Bundan bir hafta önce Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı hakkında bazı iddialar gündeme getirmiştik rektör hanım ve kulüp başkanına bazı sorular yönetmiştik.

Aradan haftalar geçmesine rağmen ne yazılı olarak nede sözlü olarak bir açıklama gelmedi.

Ne sormuştuk onları bir bir hatırlayalım ve cevabını kalemimizin yazdığı kadarı ile dile getirelim.

Takımın ne kadar borcu var? demiştik. Takımın borcunun yaklaşık 120 bin lira kadar olduğu iddia ediliyor.

Takımda oynayan sporcular maaşlarını alıyor mu? Demiştik. Almıyor alamıyor anlaşılan paralar harçlık niyetine veriliyor. Oyuncular neden takımdan ayrılmak istiyor? Evet takımdan ayrılmak istiyorlar fakat bonservisleri verilmemekle tehdit ediliyor ayrıca paralarını alamadıkları için ayrılmak istiyor.

On?da on yapmış namaglûp bir takımın hocasının gönderilme sebebi nedir? Hocayı neden ve niçin gönderdiniz sorusuna gelince takımın iyi gidişi, maaş ve alacaklarının ödenmesi için takım koçunun ?kulüp başkanına ve yönetimine defalarca para konusunda destek istemelerine rağmen bir cevap alamayınca rektör hanımdan destek istemesi kulüp başkanı ve başkan yardımcısı tarafından garipsenmiş olup bu sebepten dolayı takımdan gönderilmesine rağmen eski koçun takımdan hala alacağı olması da gönderilme olayının başlıca sebep.

Takımın başına getirilen yeni antrenörü ne kadar tanıyorsunuz. Geçmişi hakkında hiç araştırma yaptınız mı? Yeni hoca iyi niyetli bir o kadarda çaba sarf ediyor oyuncuların morallerinin bozuk olmasına rağmen maçlar için motive etmeye çalışan birisi olarak göze çarpıyor.

Hangi yöneticiniz sporcular ?Ben kimim? diye bir soru sordu sorma amacı ne idi. Bu sorunun cevabına gelince takım koçunun rektör hanıma çıkması ve durumlarını anlatması sonucunda takım koçuna ve sporculara ben kimim biliyor musunuz diye hitap etmiştir. Takım kaç defa iddia ya girdi?

Takım toplamda üç defa iddia ya girdi ve toplamda alınan para 105 bin Tl olup takımdan alacakları olan sporcuların parasını da yettiği kadarı ile buradan karşılamaktı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı eski yönetimi ile bilgi alışverişi yapılıyor mu?

Ben görüşme yapıldığını düşünmüyorum eğer öyle olsa idi iyi giden bir takımın omurgasını bozmazlar idi. Bu ligin en iyi Amerikalısını ellerinden kaçırmazlardı, maddi konularda bu kadar dar boğaza düşmezlerdi. En azından Çankaya maçına 9 kişi ile çıkmak zorunda kalmazlardı. Hangi sporcu için ben onu düğünde bile oynatmam dedi?

Düğünde bile oynamayacak olan sporcunun adını vermek istemiyorum çünkü şuan takımın en iyi oyuncularından birisi olduğu için performansını düşmesini istemiyorum. Arzu ederlerse onunda adını veririm.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı lav edilip yerine voleybol takımı kurulacak mı? Benim düşüncem ve öngörüm o yönde basket takımı ?futbol takımı? gibi kapatılacak ve yerine voleybol takımı kurulacak. Haftaya oynanacak Çankaya müsabakasına kaç sporcu ile gidilecek?

Takım Çankaya maçına eksik kadro ile gitti. Eksik sporcu ile gidilir ise takım ne ve neden dolayı ceza alacak? Ceza olarak normalinde puan silme ve para cezası verilmesi gerekir fakat takım sadece bin tl lik bir ceza ile cezalandırıldı. Şimdiki yönetiminin hedefleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımında geçen seneden kimseyi bırakmamak var mı?

Bunu görmek o kadarda zor değil geçen seneki ne yönetimden nede sporculardan kimse kalmamıştır. Kalan tek basketçide takım koçuna takımdan ayrılmak istediğini sözlü olarak belirtmiştir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımında ki bu olaylardan Rektör Filiz Kılıç hanımefendinin haberi var mı?

Bence var yoksa bile bu yazıdan sonra kesin öğrenmiştir. Geçtiğimiz hafta sorduğum soruların cevabını ben buradan kalemim yazdığı kadarı ile cevapladım.

Bakalım bu soruların cevaplarına bir açıklama gelecek mi. Haftaya başka sorularla görüşmek üzere?