Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından Emekliler Yılı olarak ilan edilen 2024 yılında emekli vatandaşlar için birçok etkinlik düzenlendi.

Gönüllü kadınlar ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için seferber oldu Gönüllü kadınlar ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için seferber oldu

Bu etkinliklerden biri de emeklilerin turistik yörelerde KYK yurtlarından ücretsiz olarak bir hafta süreyle yararlanarak, tatil yapmaları oldu.

Bu kapsamda Nevşehir'e 35 civarında emekli vatandaş aileleri ile birlikte tatil için geldi. Nevşehir SGK tarafından çeşitli organizasyon ile tatillerini geçiren emeklilere Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verdi.

Emeklilerle bir araya gelerek hem Kapadokya bölgesi hem de Karapınar'ı anlatan Güneş, "Cumhurbaşkanlığımızın bu yılı Emekliler yılı ilan etmesiyle ilimize gelen emekli vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Onları Kapadokya ve Karapınar'ı anlatma fırsatı bulduk. Umarım Emeklilerimiz ve aileleri güzel bir tatil geçirip illerine döndüklerinde birer Nevşehir gönüllüsü olarak ilimizi kendi çevrelerine anlatırlar" dedi

Emekliler kahvaltı ve öğle yemeğinde Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş'e merak ettikleri birçok soruyu sorarak cevaplar alırken bu renkli buluşma hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. 

20240727 101750

Kaynak: BÜLTEN